Categorieën
Oekraïne

3 gratis webinars Oekraïens

Radboud in’to Languages verzorgt gratis webinarreeks Oekraïens
Heel veel mensen in Nederland dragen de vluchtelingen uit Oekraïne een warm hart toe en komen in actie. Ook Radboud in’to Languages draagt graag een steentje bij.
Op 24 en 31 maart en 7 april verzorgt het expertisecentrum voor taal en communicatie van de Radboud Universiteit een gratis webinarreeks Oekraïens.

Waarom gratis webinars Oekraïens?
De mensen uit Oekraïne die in Nederland komen, hebben in allerijl huis en haard achtergelaten en moeten er nu het beste van maken in een vreemd land. Dat is moeilijk. Gelukkig zijn er heel veel betrokken Nederlanders die hun uiterste best doen om deze mensen te helpen. Vrijwilligers, zorgmedewerkers, overheidsmedewerkers, leerkrachten en mensen die vluchtelingen onderdak bieden. Voor deze mensen kan het prettig zijn om de taal een beetje te kunnen verstaan en spreken en meer te weten over de Oekraïense cultuur. Radboud in’to Languages weet als geen ander hoe belangrijk het is om elkaar te kunnen begrijpen, en de bijdrage die taal daaraan kan leveren. Voor het talencentum is het dan ook vanzelfsprekend om deze gratis webinarreeks aan te bieden.

Meer informatie over de webinars
De webinars duren een uur en behandelen de basis van het Oekraïens. Wat voor taal is het?  Hoe oud is de taal? Hoe verwant is het aan de buurtalen? Hoe begin je een gesprek? Hoe heet je iemand welkom? Hoe stel je jezelf voor? Wat is er typisch aan de cultuur?
Schrijf je hier in voor de gratis webinarreeks Oekraiëns