Over Gastvrij Leusden

Over ons

Gastvrij Leusden is de vrijwilligersorganisatie die voortgekomen is uit een Facebook initiatief in december 2015.

Het doel van Gastvrij Leusden is om tijdelijke en vaste bewoners met een vluchtelingenachtergrond diverse activiteiten en faciliteiten aan te bieden om hun verblijf in Leusden te veraangenamen. Dit doen wij onafhankelijk.

Organisatie

Gastvrij Leusden is een stichting en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. We hebben een eigen bankrekening voor het ontvangen van donaties en bekostigen van onze activiteiten. Het werk van de stichting zelf is 100% vrijwillig, dus donaties komen altijd volledig ten goede van de initiatieven die we ondersteunen.

Er is een kleine regie-groep die door de tijd heen wel eens wisselt, afhankelijk van het werk van de stichting. Een penningmeester bewaakt de geldstromen op de rekening. Een communicatie-adviseur helpt bij het beheren van de website, social media en de nieuwsbrief.

Wanneer er een een beroep gedaan wordt op Gastvrij Leusden (bijvoorbeeld door de gemeente of door andere maatschappelijke organisaties) bepalen we per keer de werkwijze. Vaak worden er één of meerdere coördinatoren aangesteld die samen met een selectie van de ingeschreven vrijwilligers een project oppakken.

Bij grote en langdurige trajecten wordt in overleg met andere maatschappelijke organisaties het werk verdeeld om dit voor all betrokken vrijwilligers behapbaar te houden. We doen dit altijd met oog voor de belangen van de groepen die we ondersteunen.