Categorieën
COA

Opvang minderjarige vluchtelingen 2021/2022 afgerond

Per vrijdag 14 januari 2022 is de opvang van de 32 minderjarige asielzoekers in Leusden afgerond (gestart op 6 december 2021). De groep is voor langdurig verblijf naar andere locaties in het land gegaan. Daar zal hun formele asielaanvraagprocedure starten en kan het COA ook betere, persoonlijke zorg verlenen.

Hiermee is ook de inzet van de vrijwilligers vanuit Gastvrij Leusden voor nu weer beëindigd. De jongeren en het COA bedanken iedereen enorm voor hun inzet en steun!

Mocht in de toekomst weer de mogelijkheid komen om de gastvrijheid van Leusden en omgeving te delen, zal meer informatie verschijnen op www.gastvrijleusden.nl.

Naast asielzoekers zijn er vele andere groepen mensen in Leusden en omgeving die hulp en steun kunnen gebruiken. Mocht je geïnteresseerd zijn, kijk dan op https://www.leusden.nl/hulp-en-zorg/mensen-ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Robert de Bruin Gastvrij Leusden