Stichting Gastvrij Leusden

Stichting Steunfonds Vluchtelingen Leusden en Gastvrij Leusden gaan samen in Stichting Gastvrij Leusden.

Stichting Steunfonds Vluchtelingen Leusden (SSVL) en Gastvrij Leusden hebben op donderdag 15 september afgesproken als 1 organisatie verder te gaan.
De naam van de nieuwe organisatie is Stichting Gastvrij Leusden.
Aanleiding was het feit dat de noodopvang eind augustus gesloten is; er waren veel vrijwilligers die bereid waren zich verder in te zetten voor vluchtelingen in Leusden.
Daarbij kwam de vraag van de gemeente Leusden of SSVL en GVL een rol kunnen en willen invullen t.a.v. de sociale integratie van de statushouders. Hiertoe waren beiden bereid en het resultaat is het besluit om samen te gaan in 1 rechtspersoon Stichting Gastvrij Leusden.

Doelstelling Stichting Gastvrij Leusden: Integratie, gericht op zelfredzaamheid, van statushouders en hun gezinsleden in de Leusder samenleving middels zakelijke en sociale begeleiding. Als zakelijke en sociale kant lukt, zijn statushouders in staat een zelfstandig bestaan te leiden met en in (Leusder-) samenleving.

Stichting Gastvrij Leusden begeleidt de statushouders op het sociale vlak: de weg vinden in Leusden bij de verschillende voorzieningen (sport, maatschappelijke voorzieningen, cultuur), conversatie, ontmoetingshuis/openhuis, ‘eet mee/eetavonturen’, vrijwilligersactiviteiten. Verder is het plan een maatjesproject voor de statushouders te ontwikkelen; een en ander in overleg met Larikslaan 2.

Het samengaan zal ook in de organisatie (samenstelling bestuur, werkplan en –wijze) van de nieuwe stichting Gastvrij Leusden verder uitgewerkt worden.

Mochten jullie vragen hebben neem dan gerust contact met ons op via info@gastvrijleusden.nl.

Wij kijken met trots terug op de grote inzet van jullie als vrijwilligers die hiermee Gastvrij Leusden tot een succes hebben gemaakt. Weet dat Leusden iets unieks heeft neergezet!